fredag 20 mars 2015

Daniel Gros om deflationen - på svenska

Den artikel av Daniel Gros, EPC, som jag refererade nedan har nu översatts till svenska och kan läsas på DN:s site med titeln Billig olja en chans för Europa. Gör det!

2 kommentarer:

 1. Inte för att det har någonting med deflationen att göra men apropos sedlar, du kan kolla in sidan Eurobilltracker. Där du kan lägga in dina eurosedlar (innan de omsätts runtom i världen eller se ifall de redan omsatts någon annanstans tidigare) och se från vilka länder de kommer från.

  https://en.eurobilltracker.com/


  Själv fick jag ingen träff med det tiotal eurosedlar (i valörerna 5-20€) jag har hemma och har lagt ut. Men men, ibland går år på årtionden, ibland går årtionden på år, så någon gång får man väl se var de hamnat.

  SvaraRadera
 2. Tack - skall prova på det någon gång. Men mina bankomatsedlar ser nytryckta ut. Själv tycker jag det är litet kul att kolla var mynten kommer ifrån. Det känns just nu speciellt tillfredsställande att betala med grekiska mynt och ingen kan säga någonting.

  Det enda jag har emot den gemensamma valutan är den omängd av småmynt den genererar. Står man bakom en äldre dam i snabbköpskassan som skall betala € 42.54 med jämna pengar för att "hjälpa" kassapersonalen kan bli litet desperat.

  SvaraRadera